annahoenderdos.reismee.nl

Mijn eerste weekend in Berlijn!

Lieve allemaal,

Nou we zijn veilig aangekomen hoorin Berlijn!! Na een 6,5 uur durende treinreis kwamen wij aan op Berlin Hauptbahnhof. Daar werd ik opgehaald door mijn buddy vanuit de Hogeschool. Zij heeft mij en mijn bagage met de auto (een fiat punto + kinderstoeltjes, je begrijpt het was erg knus) naar mijn flat aan de Kantstrasse gebracht. De flat ligt super centraal, vlak bij station Zoologischer Garten en is dus 24 uur per dag/nacht te bereiken. Trouwens zo ongeveer al het openbaar vervoer rijdt hier dag en nacht door. Vaak hoef je maar 5 minuten te wachten op de volgende, heel relaxed! De Hogeschool is hier maar een kwartiertje vandaan, top!!

Mijn kamertje in de flat is klein, maar wel fijn ;-). De huisbaas, Alice, is heel aardig en heeft de eerste avond voor mij gekookt. Het bed (nouja bed, matras) is prima, alleen het kussen is typisch duits. Met twee kussens heb je nog steeds het gevoel met je hoofd op het matras te liggen. Daar moest dus even verandering in worden gebracht (to be continued...)

Vrijdag was de welkomstdag op de Hogeschool. Het was even zoeken waar dat ding nu precies lag. De zin, 'Guten Morgen, kann ich dich etwas fragen? Weisen Sie wo die Hochschule für Wirtschaft und Recht ist?' kan ik nu dan ook zo ongeveer dromen. Eenmaal aangekomen kwam ik erachter dat er nog een stuk of 10 andere Nederlandse studenten waren, super leuk!
Die middag al een beetje rondgekeken in Charlottenburg, de wijk waar ik momenteel woon. In mijn straat ligt een bioscoop, verschillende hotels/restaurantjes, een braadworsten tent (die vermijd ik voorlopig maar even) en zelfs een jazz club.

Vrijdag avond heb ik samen met Irene, ook een Nederlandse student, een bezoekje gebracht aan de Ikea (lekker Hollands, we hebben de hotdogs en ijsjes maar even overgeslagen). Wel een heerlijk kussen gekocht, yes!!
Daarna inHackescher Marktuit eten geweest. Je hebt daar een heel leuk plein met verschillende restaurantjes, vooral 's avonds heel gezellig. In de S-bahn kwamen wij nog een stel zigeuners tegen inclusief muziekbox, saxofoon en zangers. Gaven ons een live optreden. Dat zie je trouwens heel veel hier zigeuners en zwervers. Wat mij trouwens ook opviel is de hoeveelheid drank die hier wordt genuttigd, niet alleen tijdens het uitgaan maar ook in het openbaar vervoer. Mensen staan daar gewoon met flessen bier (geen flesjes maar echt 1/2 liter flessen) en zuipen tot ze kruipen.

Gister (zaterdag) bestond mijn dag eigenlijk uit boodschappen doen,nogmaals Charlottenburg rondtouren en 's avonds de welkomstparty voor exchange students.De muziek kon beter maar het was alsnog een geslaagde avond!
Ik voel mij hier, ondanks de rare figuren, wel veilig. Vanaf station Zoologischer Garten is het nog 2 minuten lopen naar de flat. In die straat lopen er 's nachts meer mensen dan datik nogmaal overdag in Driehuis zie.

Vanochtend lekker ontbeten met verse broodjes van de zaak hier beneden. A.s. woensdag beginnen mijn lessen pas, ik ben namelijk standaard maandag en dinsdag vrij (God bless the German Highschool).

Super bedankt voor alle lieve berichtjes! Ik heb nu een duits simkaart dus gebruik mijn Nederlandse nummer voorlopig even niet meer.

Een dikke kus uit Berlijn!

Sanja

Liefje! Goed om te lezen dat je je al vermaakt!! Benieuwd naar de andere verhalen en hopelijk tot snel! Xxx

Tjoke

Goed gedaan An! We gaan je volgen. xxx

Kyrsha

Hi an,

goed om te lezen dat je je vermaakt, breng ook een keer een bezoekje aan de panoramabar, erg leuk! Ben ook benieuwd naar wanneer je je eerste Gunther al ontmoeten hahaha

xx!

monique

he, Anna spannend maar ik merk al dat je het meteen naar je zin hebt! veel plezier. xxx moon

Emmy

We zijn trots op je an
Dikke kus Mam en Jel

Eline

Heel leuk verhaal Ann! Ik ben één van je vaste fans hoor! ;) xxxxxxx topper

Linda

Leuk An! Dat je het al naar je zin hebt. Ben benieuwd naar je ''1e schooldag'' en volgende sappige verhalen ;) xxxx