annahoenderdos.reismee.nl

Daar is er weer eentje!

Dag trouwe lezeraars,

Ik zal jullie vandaag weer eens blij maken met een blog uit Berlijn. Ik heb namelijk vernomen dat een aantal van jullie met smart zaten te wachten op nog een verhaal. Het schrijven zelf is geen probleem, alleen ik heb het hier zo ‘druk' dat het lastig is om er tijd voor te vinden! Hier is hij dan...

Waar waren wij ook alweer gebleven. Oja, Karnaval der Kulturen: een super leuk festival wat ongeveer een maand geleden plaats vond. Met een biertje in de hand (ja ja, hier in Duitsland leer je wel bier drinken) kijken naar de optocht van de verschillende landen. Elk land had een eigen show met bijpassende kleding en dans. Sommige een beetje apart en sloegen eigenlijk nergens op máár het was leuk om te zien. Daarna door een mega mensenmassa langs allerlei eet kraampjes gewurmd om zo nog even te kunnen chillen in het park (zie foto's).

De afgelopen weken zat het weer niet echt mee. Het was droog, zonnig en een gemiddelde temperatuur van 20/25 graden. Balen, maar goed we zullen er mee moeten leven. De terrasjes en parkenwerden weer regelmatig bezocht en de huid is weer wat bijgekleurd.
Vandaag en gister heeft het bijna de hele dag geregend en daar zijn wij erg blij mee. De aankomende week blijft het regenen dus we kunnen ons geluk niet op!

Zoals ons allen niet onopgemerkt is gebleven is het EK weer van start gegaan. De killer wedstrijd van afgelopen woensdag hebben wij in de Kulturbrauerei gekeken. Een binnenplaats omringd door clubs waar ze een groot scherm buiten hadden opgehangen. Tijdens de vorige wedstrijd tegen Denemarken waren er veel Nederlandse fans en dat was super gezellig. De gedachte dat deze fans er die beruchte avond ook zouden zijn was achteraf misschien wel een beetje naïef. Toch lieten wij ons niet gek maken en lieten wij de leeuw niet in zijn hemdje staan. Zelf de Brazilianen leerden wij Nederlandse slogans maar het heeft helaas allemaal niet geholpen en dat lieten de Duitse fans ons goed weten. Gelukkig kwamen wij levend en al thuis.
Het laatste weekend dat ik hier ben (schiet al op) is het weekend dat de finale wordt gespeeld. Als Duitsland het zo ver schopt en wint zal het hier wel een groot feest worden. Daan en Marti, wees voorbereid!

Vorige week is mijn docent van INHolland nog twee daagjes langs geweest om te kijken of wij het hier nog volhouden en gezellig even bij te kletsen. Lekker sushi gegeten en Mo en Rachid waren er natuurlijk ook bij.

Twee weken geleden zijn wij een dagje in Hannover geweest. Leuke stad, al hebben wij meer winkels gezien dan de stad zelf

Wink

Alsof al deze tripjes nog niet genoeg zijn.. de volgende staat alweer op de planning! Een reisje naar Polen. Samen met wat andere Erasmus studenten willen wij in één week Warschau, Auswitch en Krakau bezichtigen. Auswitch zal wel heftig worden maar ik vind dat dat een van de dingen is in het leven die je gezien moet hebben. Gewoon gaan dus.

Nog 1,5 week en dan zit mijn Berlijnse avontuur er al weer op. De tijd is omgevlogen en ik heb het super naar mijn zin gehad, heel veel leuke dingen gedaan en gezien en veel mensen ontmoet. Vandaag mijn tentamen gemaakt met een 1.0 als resultaat. Voor Duitse begrippen heel goed dus dat was top. Het enige wat mij nu nog rest is het afschrijven van mijn essay. Nog 1,5 weekfeesten en dan weer op naar Nederland!

Ik hou jullie nog even in spanning, er komt namelijk volgende week nog één knallend laatste verhaal.

To be continued...

Jort

Lekker aan het genieten, mooizo!
Leuk deze verhalen :)
Heel veel plezier nog en tot snel(?)